DO THE SWEET TALK


Här har ni också uppgiften! Bättre kunde det ha blivit, men roligt hade jag.
 

Självporträtt


Nu har jag gjort sminkuppgiften tills torsdag. Här är en bild från photoshooten.
 

281013

Tjena! Kom nyss hem från ett lite längre gympass, gick så himla bra! Skönt att få träna av sig lite. Som näst tänkte jag ta tag i en skoluppgift om en stilikon. Jag har om Twiggy, och meningen är att kraffsa ihop 10-15 sidor om henne. Omöjligt? Jaa, så känns det i alla fall.

Imorgon ska jag fota en vardagssminkning och en festsminkning på mig själv till skolan. Så då kommer det äntligen upp bilder! Så håller jag på och knåpar på en ny design också, men det kommer nog dröjja före den kommer upp.

HELGEN

Igår hade jag en underbar lugn kväll med några från min klass. Så roligt att börja känna dem bättre och att folk vågar börja öppna sig. Sassa hade fyllt 20 så det var ett litet födelsedag kalas/sleepover (utan sömn). Kom hem runt 7 tiden imorse efter en natt full med prat :) så skönt med sånt.

Idag har varit en ganska dålig dag överlag. men har fått gjort en hel del här hemma. Diskat och strykit stuff. Nu ska jag ennu kolla ett TVD avsnitt och sen blir det nog natten för mig.. XOXO

THE ORIGINALS

Följer en hel massa serier, men nyaste på min lista är The Originals. Och fy vad bra det är! Har kollat 4 avsnitt på 2 dag och nu väntar jag bara på att det skall komma ett nytt avsnitt. Klaus gillade jag redan i Vampire Diaries nu som då när han visade sig lite varmare, som när han hade en crush på Caroline. Men nu, nu är det så himla spännande och bra! Svårt att skriva något om det utan att säga för mycket så jag sätter punkt här. Se det!


Och inte nog med det, han är ju snygg också! Älskar att han är så mystisk och de skalar av honom ett lager åt gången, lite som att öppna paket haha!
 
 

ÄNTLIGEN FREDAG

Denna helg kunde inte ha kunnat komma passligare, trots att måndag och tisdag var lediga från skolan så har detta varit en väldigt tung vecka som jag mer än gärna vill lägga bakom mig. Veckan avslutades med presentationer i pararbeten. Kände mig väldigt oförberedd, men det gick bra ändå!

Helt får jag ändå inte slappna av, för klockan 4 blir det att pysa till jobbet. Men före det tänkte jag köra ett snabbt cardiopass som jag skall trampa iväg till nu! :)

ÄNTLIGEN!

Nå nu är jag klar med alla skoluppgifter för denna vecka förutom en, men den tar jag imorgon.

 
 

22.10.13

Tjatja, lite tråkiga uppdateringar på senaste tiden. Mest "idag har jag..." inlägg, men tyvärr händer det inte så mycket i mitt liv så haha. Well idag då.. cyklade till gymmet imorse, så körde jag å Alexandra ett ganska lugnt gympass. Riktigt skönt var det. Sen snabbt hem en sväng för att äta och duscha, sen vidare för att träffa upp Niina på skolans bibliotek för att diskutera ett grupparbete. Kom hem, städade, fortsatte på en skoluppgift som ska inlämnas imorgon. Sen kom John hit för att titta på film, länge sen jag sett honom så det var riktigt roligt. Kollade Fast 6, fast vi båda har sett den. Bra film tycker jag, i och för sig tycker jag om alla Fast filmer. Sen fixade jag det sista på skoluppgiften så det bara är att printa imorgon.

Sen försökte jag somna i en timme. Utan resultat, som ni märker. Så istället drar jag en all-nighter och fixar resten av veckans skolgrejer. Puh, kommer hata mig själv imorgon. Men på samma gång blir det skönt att ha undan allt som har tryckt på hela förra helgen och denhär veckan.

Mycket text, onödig sådan. Nåja, nu vet ni var ni har mig.

Uppdaterar kanske om några timmar om jag inte somnat i soffan ;)

XOXO

DRUNKNAR

Ja drunknar verkligen i skoluppgifter, har allt för många ofärdiga. Tur i oturen blev mina båda lärare sjuka så ingen skola idag och inte heller imorgon. Så med en liten (stor!) extra insats idag och ännu imorgon så blir jag nog klar med alla.

Ikväll har jag också varit på gym med Alexandra. Så skönt nu, känner mig medsamma mycket energiskare då jag fått röra på mig.

Nu är min hjärna dock helt mos, så jag får nog helt enkelt ta och göra resten imorgon. Men först ett gympass från morgonen! Finns inget bättre sätt att starta dagen på.

Söndag

Har haft en riktigt skön söndag. Sov länge, åt min fruktansvärt goda lasagne, städat lite, mamma och pappa kom hit och installerade min tvättmaskin så nu har jag äntligen fått tvätta kläder, sen har jag kollat på nyaste Greys anatomy och vampire diaries avsnittet och fixat undan lite skoluppgifter. Duktig tjej, nej vadå!

Fick ännu till veta att läraren vi ska ha imorgon är sjuk så vi fick lite förlängt höstlov, skönt. Även om jag gillar min skola så finns det nog inget bättre än att ha en extra ledig dag, hihi.

Nu ska jag i allafall belöna mig själv med ett avsnitt Americas next top model. Mina favoriter är Nina och Renee, men gillar också Cory.

Googlade bilder.
 
 
 

ARG

Åhh är så arg på mig själv nu. Skulle stiga upp klockan halv 9 idag och börja på med skolarbeten samt städa lägenheten och gymma. Well.. Vaknade halv 12.. Börjar jobbet klockan halv 4 så det är inte mycket jag hinner göra idag. Nåväl, ledig imorgon och på söndag så jag får göra extra mycket då, men dethär var nog en lite dålig start på denna fredag. Ska koka upp en kopp kaffe och sedan börja med allt som måste göras. Hoppas ni har en bättre morgon! XOXO

Höstbilder


Morgonen har börjat med lite skolarbeten, har sökt lite olika fakta om djurförsök till ett grupparbete som skall vara klart nästa vecka. Nu snöar det, jag är helt ofeelis om det medans jag läser på massa bloggar hur glada de är och hur mysig snön är. Njaa, hatar vintern och ryser bara av tanken på minusgrader och snö som piskar i ansiktet.

Visst är mitt burgundy nagellack från Essie snyggt föresten? Bläddra ner lite på bloggen för att få en länk till en sida som har erbjudanden på essies nagellack, sista dagen idag!

Nu ska jag till stan på lite ärenden sen hem igen för att fixa ihop lite mat samt fortsätta med skolreleterade saker före jag drar iväg på jobb klockan fyra. Ha en bra dag!
 

AFTER


Hade lite bråttomt när jag ock mamma skulle ta efter bilder så jag tänkte inte alls på bakgrunden, försökte bara gömma mig för solen som var allt för stark för att få bra bilder. Nåväl ni ser ju i alla fall att jag inte har ombre mera utan är nuförtiden rödhårig. Jag. Älskar. Det.

Bilderna ljuger lite om färgen, but you get the point.

Supernöjd tjej!
 

BEFORE

Äntligen har dagen kommit då jag ska göra något åt mitt hemska hår.

Skulle färga håret ombré i början av sommaren. Själv tyckte jag att hårets välmående var viktigare än att det skulle bli ljust på en gång. Dock hade frisören i färgen ända tills det var för sent. Färgen hade frät sönder mitt hår och det gick av flera centimeter, plus att vi också var tvugna att klippa bort en hel del. Färgen har också varit rätt hemsk och ojämn, oftast har jag inte orkat göra något åt håret för det helt enkelt inte varit snyggt. Jag har heller inte velat färga något annat än utväxten så att det inte skulle bli mer skadat. Nu har jag i flera månader skött om mitt hår bättre än någonsin förr, det har inte blivit så stor skillnad men det lossnar inte hår ur topparna nåmer när jag borstar i alla fall. Jag känner ändå att mitt hår har blivit lite starkare och det är dags att få en förändring, något som jag är nöjd med. Nu kör vi!


Ganska shockande har det varit att ha så nött och ovårdat hår då mitt annars brukar klara av vad som helst. Förut använde jag aldrig värmespray, hårinpackning, färgade ofta, plattade, lockade osv. Men aldrig har det tagit stryk av det. Så för att se från den positiva sidan så har jag i alla fall lärt mej en hel del om olika produkter och lärt mig att vårda ett slitet hår. Kommer efter bilder senare ;)
 

ESSIE - TIPS

Tänkte här tipsa om en kampanj som hålls på showstopper.fi. Det är så att Carpelan Cosmetics har lagertömning på sina Essie nagellack. Alla nagellack är sänkta till det otroliga priset på 5€. Gå in och kika här. En hel massa härliga färger.

Bilden är lånad av essie.

Kampanjen håller endast på tills 17.10 så skynda på! :D
 

RUBRIK

Tjena mittbena.

Härligt, nu har jag äntligen höstlov. Eller "självstudievecka" som det egentligen heter. Dagen har innehållit mammas supergoda mat, fotografering, gym, badkars badande, fotbehandling och serier. Perfekt början på några dagars ledighet.
 

Börjar bli frisk så jag vågade mig på gymmet idag, tog det väldigt lugnt för det kändes nödvändigt både på grund av att jag inte är helt hundra ennu samt min långa träningspaus. Så peppad på att komma igång igen.
Nu tänkte jag chilla framför datorn en stund men blir nog ganska tidig väckning imorgon och antagligen lite skolarbete. Sen får vi se vad som händer, drar iaf igång med mitt träningsprogram senare på kvällen.

OOTD


Såhär gick jag omkring på stan idag. Tack till Jenni som fotat. Tror jag ska tvinga henne bakom kameran några fler gånger på höstlovet, hihi.
 

EN BRA FREDAG

Idag har jag haft en superfredag. Först va jag med syrran och hennes barn och handlade. Gick smärtfritt och barnen uppförde sig bra. Sen kaffade jag med Jenni, blev en skinksmörgås och en latte med hasselnötssmak, my favourite. Dessutom otroligt kul att ha fått hänga lite med tjejerna nu, så länge sedan sist. Dessutom har vi höstlov nästa vecka så då hoppas jag få spendera ennu mera tid med dem.


Efter en massa prat och skoj skyndade jag tillbaka till Vasa för att jobba lite här. Gick bra och var en helt okej kväll. Nu är jag hemkommen och har hunnit spika fast ett träningsupplägg åt mig som börjar på måndag. Tror dethär blir riktit bra. Kommer upp mera om det sedan om någon är intresserad.

Med Jenni fotade vi lite bilder också så det kommer att komma upp dagens outfit inom kort.

Intro

Sitter som bäst hemma hos mammas och pappas. Idag har jag jobbat lite på mitt gamla jobb i Jakobstad, så otroligt roligt att se alla arbetskamrater igen och alla var så glada att jag var tillbaka i mina jobbkläder. Trodde aldrig jag skulle tycka att det jobbet var sådär roligt. Fast nu då man bytt arbetsplats så märker man hur bra man egentligen trivdes. Jag är sånn, jag har väldigt svårt att uppskatta det jag har i nuet och sen längtar jag tillbaka till något som varit. Ska skärpa mig med det där.
Efter jobbet åkte jag på en kaffe med Jenni och Mirva till ABC. Kul att få spendera lite tid med båda mina tjejer, så svårt att få det att passa för alla samtidigt! Lööve juu guys.

På väg hem från Vasa förut idag gick mina tankar down the memorylane. Alltså jag vet att jag tjatar men guuud vad jag saknar min lägenhet i Jeppis, I want it back.. Alla askula för och efterfester vi haft där.. Åhh. Jaja, jag antar ni hört tillräckligt om det de senaste veckorna. Men har bara så himla hemlängtan, amen vadå tänker ni, hon skrev ju just att hon är hemma hos sin mamma och pappa. Men jag menar mera att jag saknar min vardag i Jeppis, haha. Så ironiskt, då tyckte man att det aldrig fanns något att göra och man ville bara bort bort bort, och sa ungefär att man aldrig kommer att komma tillbaka till detta råtthål. Och jo det är klart, jag vill resa omkring och bo i andra länder till en viss mån. Men jag vill ändå ha min lilla "safe haven" att åka tillbaka till. Min lilla lya på Choreusgatan. Om jag bara kunde vara rik och kunde bo på två ställ. Eller kanske jag kunde ha flera liv. Ett jeppisliv med mina fina tjejer, hästar, jobb och fest, ett studieliv, ett utomlands liv. Det vore nog något.

Men för att vara lite positiv och uppskatta nuet så måste jag nog säga att jag älskar min skola och min klass är toppen, jag har en fin lägenhet och jag har ett jobb att gå till.

Dessutom hittade jag en av mina nuvarande favorit låtar i en tio timmars loop. Va e nu betär än he.
http://www.youtube.com/watch?v=8hPO9r1DR_c

Godnatt!

 

Onsdag

Denna onsdag har varit en bra onsdag. I skolan hade vi hårdesign vilket var skoj. Vi gjorde sådant som jag känner att jag har mera koll på än de klippningar vi har gjort före. Idag klippte vi altså pannlugg, vilket jag tyckte var superkul för man fick se lite mer resultat. Och sedan lärde vi oss föning och lite styling. Jätte kul att testa på olika produkter och annars bara fixa dockans hår, blir kul om vi får börja göra lite mera på varandra också!


Såhär ser min docka ut som bäst. Lite lång pannlugg, men det är bara bra så får jag öva flera gånger.

Efter det har jag egentligen bara pysslat på här hemma. Jag har diskat och städat och plockat. Sen fixade jag lite på Jennis bloggdesign och just har jag tittat på lite nya Greys anatomi avsnitt samt gjort en skoluppgift. Duktigt, tycker jag. Imorgon blir en lite annorlunda dag. Först lite skola och sen brummar jag mot jeppis för att jobba lite på mitt gamla jobb, jätte kul att få träffa alla igen! Trodde aldrig jag skulle säga det, men saknar faktiskt min förra arbetsplats. Nåja får ju som tur hoppa in lite nu som då. Nu ska jag slappa en stund före jag tar natten. Ha det bra!
 
 

Gokväll gott folk!

Jag har äntligen internet! Har använt mig av mobilen nu hur länge som helst, men idag när jag skulle skaffa nät så sa de att det finns färdigt i min lägenhet. Awesome!
 
Känns som jag fått en hel del uträttat idag, var ledig från skolan så har haft hela dagen att göra massa andra saker. Har städat och fixat i lägenheten ikväll och på dagen så var jag på massa viktiga ärenden. Fint så. Nu återstår det bara att fixa ihop lite till en skoluppgift och sedan är denna dag klar. XOXO

KALASKUL

Helgen har varit hur bra som helst. Fredag jobbade jag, men det var helt okej. Sen på lördag körde jag hem till mammas och pappas, det nalkades utgång med finaste Tia och gänget. Vi dansade tills fötterna värkte, och ojj så kul jag hade. Idag har jag varit på Wilmers 3 års kalas, en superglad och stolt kille som älskade sina presenter. Nu är jag hemma i egna läggan igen och har just duschat, städat lite grann och kollat Vampire diaries nyaste avsnitt.

Ska för en gångs skull gå och lägga mig tidigt tänkte jag, även om jag är jätte pigg och hade lust att fixa lite här i lägenheten så jag blir klar någon gång.

Imorgon kör vi all in med skolan och känner att jag kommer försöka få klart en hel massa denna vecka, både med lägenheten och skolarbeten.

Lite ögongodis såhär på kvällskvisten:

Var hittar jag min brunetta britt?

På tal om Ed Westwick och Chuck Bass så saknar jag Gossip Girl. Kanske borde jag titta igenom hela serien på nytt..
 
 

Morotssemlor


Här är receptet jag använde till mina morotssemlor! Superlätt att slänga ihop och jätte gott. Rekommenderar :)
 

Inte sett en dator på år och dar.

Har inte alls hunnit ha någon som helst kvalitetstid med datorn på jätte länge. Har bland annat varit i skolan, börjat jobba och flyttat till en ny lägenhet. Nu är jag helt slut i kroppen så jag tänkte börja skala av de 213 olästa blogginläggen en stund före jag tar en date med John Blund. Lite instabilder ska ni ändå få från min nya lägga.



Flyttkaos. Inte lätt att hitta allt man böhöver. Hårborste, telefonladdare, yllestrumpor (otroligt kallt i denna lägenhet), värmeljus och tändare... list goes on. Vet inte riktigt när jag ska hinna få ordning på allt, men så småningom säkert. Lite i taget och bättre bilder kommer.
 
 
RSS 2.0