Skogen


Har intervall tränat lite i skogen idag, ska försöka komma igång med träningen igen! Så peppad. Då jag höll på som aktivast var jag på gymmet ca 5-6 gånger i veckan samt red någon gång i veckan. Så mycket kommer jag knappast hinna med nu när jag både går i skola och jobbar, men tänkte sikta på minst 3 gånger i veckan. Så skönt att träna, man blir så mycket piggare av det och mår så himla mycket bättre. Så efter en allt för lång paus är jag nu back on track! Nu är det bara att se om jag tränar hemma och ute i naturen eller om jag har möjlighet att skaffa gymkort. Hmm..
 

Lugn lördag

Igår hade jag en jätte lugn lördag. Den började med att Alexandra väckte mig med ett samtal att jag skulle komma och hålla henne sällskap när hon gick i affärer. Sen blev det lite gott på Arnolds för att få energi att börja packa här i läggan. 

Bild lånad av alexandra!




Toast <3
 
 

Friday


Lite bilder från idag. Har dock inte varit så lat som det ser ut. Steg upp klockan 8 och städade lite grann, åt morgonmål och ställde mig, klockan tio var jag på möte och skrev på papper till en ny lägenhet. Sen har jag skrivit klart ett skolarbete, printat ut det samt lämnat in det, lagat mat och diskat. Nu har jag också börjat packa för på måndag får jag förhoppningsvis nycklarna. Det är mycket nu för jag börjar också jobba på måndag. Ska fösöka packa ihop mitt nuvarande kaos denna helg och börja föra de mesta sakerna på tisdag efter skolan.

På bilden med min telefon så ser ni mitt nyaste beroende. Måste.Spela.Hela.Tiden. Haha, så kul. Min spotify lista består av två låtar, båda instumentala och helt geniala. Lyssna på dem! Blackmill - Spirit of life, The xx - Intro. Awesome.

Idag är jag på så bra humör, därför ska jag passa på att packa lite mera samt laga klart ett till skolarbete. Men före känner jag nog att det blir ett avsnitt sons och lite Tiny monsters spelande.

Ciao

Bakat skolarbeten och skrivit semlor.

 
Eftersom jag skrytit på alla andra medier jag använder om att jag bakat morotssemlor idag så måste jag ju också slänga in det hit. Det är inte ofta som jag har orken att göra något sånt, en orsak kan vara för jag anser att jag är väldigt dålig på sådanna saker. Men det här blev bättre än förväntat, gott var det. Underbart imorgon morrn med hembakta, nyttiga semlor. Jätte lätt var det att laga, ända jag gjorde lite fel var att jag gick bananas och lagade dem i misstag jätte stora. Fick reseptet av min fina syster, och om någon är intresserad kan ni kommentera så slänger jag upp det busenkla reseptet hit också!

TISDAG

Har haft hittills en chill tisdag, och det kommer jag att fortsätta med. I skolan hade vi hudvård hela dagen, vi repeterade ansiktsbehandligen vi lärde oss förra gången. Otroligt lyxigt att bli ompysslad, men gillar också att göra behandlingen! Sen var jag och kikade på en pytteliten men jätte söt lägenhet, bara att hålla tummarna på att de 23 kvadraderna blir mina! Var alla mina kläder och skor ska få plats är ju då en helt annan story.
Som bäst håller jag på och skriver om fysiska och psykiska arbetsmiljön inom branschen, inte kanske det mest spännande, men helt okej ändå, snart klar dessutom. Sen är jag nog värd ett Sons avsnitt före jag fortsätter med bildanalysen som jag hållit på med hur länge som helst, men älskar den bilden så det är bara roligt. Helt sjukt hur bra jag trivs i min skola egentligen, trivdes superbra i konstskolan också men där hade vi så mycket målning och det är inte alls min grej.

Ajaa, lite update vad jag håller på med idag. Och jag som var sugen på att fa ut en sväng, men nog är det skönt att få undan lite av hopen med skolarbeten!

Imorgon däremot blir det sitz ;)


En sne random bild från mitt flickrum hemma hos mamma och pappa.

MIRACURL

Så svårt att förklara om lockverktyget så jag sökte upp en video till er! Ahh den är så häftig.


SCHWARZKOPF ESSENTIAL LOOKS

Ikväll har jag varit med min klass och Alexandra på Schwarzkopf hår visning, "essential look". Där klippte och stylade de 4 av catwalks lookerna som är heta i höst. Kul att man slipper på event som denna via skolan!


Mest fashinerad är jag av detdär lockverktyget. Man lägger den i roten på håret och så drar den in resten av slingan av sig själv och så pipar den om några sekunder och vips när man öppnar den så har man en lock. En av killarna där provade den på mig, och ojj så fin form på lockarna man får! Dessutom fick vi ett bra erbjudande på den, väldigt dyr ändå, samt väntelista ända tills nyår. Ojj om man bara hade pengar så hade jag också skaffat mig en sådan! Ha begär.

Efter visningen gick vi vidare till Cristal med tjejerna och satt där och pratade en stund. Bra sällskap och trevlig kväll! :)

SUNNY SUNDAY


Vilken fin dag vi har haft! Om hösten bara skulle bestå av fina soliga dagar med fina färgglada löv så skulle jag absolut inte klaga. Men tyvärr är det ju inte så, det regnar och blåser ju majoriteten av tiden.
Igår blev det, suprise suprise, utekväll i lilla Jakobstad. Helt okej kväll, men var jätte sliten då jag hade stigit upp runt 5 på morgonen för att åka med Mirva och Papric på hopptävlingar till Haapavesi. Dock väldigt kul att spendera dagen med M.
 
Idag har jag faktiskt gjort en hel del med tanke på att det är söndag. Då brukar jag oftast lata mig med någon film och bara ta det lugnt. Men idag har jag varit till Mirvas en snabbis, sen hämtade jag upp Marus för att hinna umgås lite före han åker tillbaka till Åbo. Sen så har jag packat och kört till Vasa. Här har jag hunnit tvätta kläder, diska, laga lite mat, städa, damsuga och packa upp från helgen. Nu tänkte jag chilla lite med ett Top Model avsnitt och sen tar jag natten så jag får sova en normal lång natt för en gångs skull.

Dålig dag

Idag har jag nog utan tvekan haft en av de dåligaste dagarna på länge.
Jag längtar efter ett hem som verkligen känns som ett hem. Eftersom jag måste flytta härifrån inom en snar framtid känns det som om jag bor hos någon annan, jag känner mig helt enkelt väldigt missplacerad och på språng. Men om sanningen ska fram så tror jag inte detta ens kunde bli ett genuint hem för mig. Dock har ingen av lägenheterna som jag tittat på känts som att "this is it, här kommer jag trivas". I själva staden har jag hittills trivts jätte bra samma med skolan, där kunde det inte ens vara bättre. Det är bara det där egna stället var man kan slappna av och bara vara som fattas.
Jag saknar min lägenhet i Jakobstad så mycket, även fast jag aldrig fick den så klar som jag hade tänkt så var det mitt hem, mitt egna lilla fina hem som jag själv hade byggt och format. Det var där jag kunde skratta och gråta, det var där jag blev självständig och lärde mig mera om ansvar, där kunde jag va i lugn och ro, eller bjuda över vänner. Saknar söndags kaffe med Jenni då vi ältade över alla våra problem. Saknar förfesterna med tjejerna. Saknar att gå ut genom dörren och komma ut på gågatan och ha nära till allt. Saknar att kunna spela hög musik och sjunga med utan att grannarna hörde eller klagade (jäätte bra ljudisolerat, här hör man precis alla småljud). Jag saknar de stora fönstren jag kunde sitta i och iakta människor eller läsa en bra bok. Saknar det mörka svala golvet som jag hade valt helt själv. Saknar värmen, värmemätaren hade något fel så det var alltid alltför varmt där, men det var mysigt. Och det var varmt på andra sätt också, det var mitt hem.

Här är en hel del före och efter bilder samt annat smått och gott från läggan som jag hittade på min telefon.



Som sagt, det blev aldrig riktigt klart. På den gråa väggen var det tanken att skulle komma något stort foto som jag själv fotat och hade länge suktat efter en komatta, svartvit förstås. Ja egentligen kan jag räkna upp hur mycket som helst som jag ännu tänkte skaffa till den lägenheten, men trivdes hur bra som helst utan de sakerna också så jag klagar inte. Huhhu, blev ett långt inlägg och många bilder men ville gärna ha samlat en del här så jag kan titta tillbaka. För det här projektet är verkligen något jag är otroligt stolt över och hoppas på att få göra någon gång igen!

På lite bättre humör blev jag efter att ha tittat på dessa och tänkt tillbaka, men saknade är stor!
 

GODMORGON

/Trött tjej
 

VARDAG.

Shit vad fullproppade dagar jag har. Svårt att finna tid till att blogga, nu tänkte jag dock kika in och berätta lite vad jag sysslar med.

Skolan har varit super intressant hittills och det känns ännu overkligt att komma till skolan, och få prata om saker man är intresserad av, med liksinnade människor. Och nu har vi äntligen fått börja jobba lite mer pratiskt, som idag har vi gjort ansiktsbehandlingar på varandra. Det kändes jätte konstigt och ovant från början men ojj vad roligt det var, och så skönt att få sitt ansikte ompysslat tilllbaka. På onsdag har vi hårdesign och jag tror vi då ska få lära oss att tvätta och föna hår. Kulkul!

Har ju haft en heldel problem med lägenheten. Den jag bor i för tillfället, och som jag trodde jag skulle bo i ett år så har nu tydligen blivit såld. Köparen vill flytta in själv och det betyder att jag har 3 månader på mig att hitta ett nytt krypin och flytta ut. Otroligt svårt att hitta en billig och bra lägenhet nu när skolorna just har börjat. Idag tackade jag dock ja till en lite dyrare lägga i närheten av skolan. Så nu blir det att (IGEN) packa ihop mitt pick och pack och flytta. Jobbigt men måste bara bita ihop och göra det. Börjar altså hyra den nya från början av nästa månad.

Förutom skolan och flytt problem då. Lever ju ett traditionellt studieliv med en hel del festande, otroligt skoj att träffa nya människor men fattar inte hur folk får studier och studieliv att gå ihop. Vane sak antar jag, haha. Nej men det är väl nu i början en hel del men lugnar säkert ner sig så småningom.


Bild från förra onsdagen. Lite beerpong och annat skoj!

Jaa, där har ni en liten uppdatering på mitt liv. Grattis till den som orkade läsa denna novell, haha.
Resten av kvällen ska spenderas med skoluppgifter och möjligtvis lite städande. 

XOXO

Pluggar



Sitter och lagar lite skoluppgifter som bäst. Stolt över mig själv. Jag är en sådan som börjar på uppgiften kvällen före inlämning. Men jag har deadline först 3.10 så nu är jag tidigt ute! Men den här uppgiften är faktiskt ganska rolig, bildanalys på modebild eller målning. Efter att ha sökt och sökt bilder i flera timmar så valde jag till slut "Ten times Rosie" bildserien av min favorit fotograf Rankin. Nu är det bara att börja gräva igenom bilden på djupet.

Utekväll


I lördags körde jag och Alexandra på en utekväll. Riktigt bra kväll.
 

Ofrivillig powernap

Somnade lite i misstag på soffan efter skolan. Dit for två timmar och nu är jag hur slö som helst. Åhh..

Topshop

Ojjdå, fastnade visst några timmar på Topshops webbshop och beundrade deras underbara kläder, skor, väskor och smycken.. här är lite collage med grejer som mer än gärna skulle få hänga i mitt klädskåp!



Karoliina du böhöver inga fler svarta klackar...

Åhh vill till London och mitt älskade Topshop nu nu nu!
 

PERFECT.

Ahh, vilken perfekt väska. Denna hittar man på Topshop, och för 130€ så är den din. Ser ut att vara en liten handväska på bilden märker jag nu men bredden är 32cm så den är ganska stor. Fick ett stort ha begär nu!
 

Skön morgon


Vilken skön morgon som vankas här i min lilla lya. Väckningen ylade redan klockan 9, men istället för att stiga upp sov jag till halv 12, hihi. Nu känner jag mig så skönt utvilad. Är på så bra humör idag så denna dag kan omöjligt bli dålig! Har absolut inga planer för denna dag, utan jag tar den precis som den kommer. Först och främst tror jag nog det blir att lata sig lite till i alla fall. Hoppas alla andra också har en lika underbar lördag! XOXO <3
 

Bloglovin


Follow on Bloglovin
Hoppas ni inte har glömt att sätta till mig på bloglovin ;)
 

Riktigt skön fredag.

Har haft en riktit skön och lugn fredag. Har bland annat tittat på tusen avsnitt av sons of anarchy sen har jag varit på stan en sväng och nu ikväll fick jag något fel och började städa i fulla muggar. Sällan jag är senstartad, tänkt i några dagar nog att ähh borde nog städa och packa upp allt osv osv. Men nu ikväll ca klockan 10, jaa då börjar jag flänga å putsa. Lite bättre blev det iaf, men eftersom att jag för några dagar sedan fick veta att det är lite strul med lägenheten för tillfället så vill jag inte packa upp allt för mycket. Suck.

Nu ska jag i alla fall hålla i min aktivitet och börja på med en skoluppgift om bildanalys!



Random utfyllnads bild från instagram från att jag och Mirva var på roadtrip.
 

FOOD, INTERNET AND PAJAMAS


Hade bara en lektion idag, otroligt chill. Så nu tror jag min dag kommer se ut som på bilden, i alla fall tills vidare. Tänkte dock beta av lite skolarbeten och laga någon god mat, sen när jag tröttnar på att sitta inne så kanske jag cyklar ner till stan ett varv.

I onsdags var det föresten gulis. Vi fick gula näsor och kinder och blev indelade i lag med sex stycken helt okända personer, vi skulle binda fast oss i varandra i foten och gå så hela resten av dagen. Och ajj vilken tränings värk i mina ben, gick nog säkert på något konstigt sätt. Jätte kul hade jag och ett super bra lag. Men måste nog säga att tack och lov så är man bara med om den dagen en gång i sitt liv, skulle knappast klara av en till sådan dag. Haha.

Igår var jag på arbetsintervjun jag nämnde några dagar sedan. JAG FICK JOBB. Fatta vad glad jag blev.

Nu ska jag fortsätta slöa en stund så att jag sen orkar ta tag i lite uppgifter. XOXO

Walk in closet



Plockar helatiden upp mera kläder i min walk in closet. Åhh underbart med en walk in closet så att alla mina kläder äntligen får plats tänkte jag, well där hade jag fel. Jätte trångt, och jag har inte ens tömt alla lådor ännu. Så måste jag nog helt klart köpa en byrå att ha mina underkläder, bastoppar och träningskläder i. Märker nog dock att jag har massa kläder som jag inte använt på flera år så det skulle vara ganska lätt att rensa. Men jag är ju lite sådan att jag tror ju att "jooo nog kommer jag behöva den här toppen nångång", så sitter jag och pantar på massa extra då istället. Suck.
 

Moneybank

Fick in en liten fråga för ett tag sedan:

Ja ser att du har en vit döskalle på hyllan, int sku du vilja vis lite bättre bilder på den och berätt varifrån du har hitta den? :)
 
Min älskade dödskalle som på samma gång är en spargris köpte jag när jag var i London senast. 12 pund betalade jag för den om jag minns rätt. Köpte den inne på Urban Outfitters. Verkligen en av mina favorit butiker, så himla häftiga kläder med det lilla extra, plus böcker, hörlurar, ramar, polaroid kameror, smycken, skor, fickpluntor, inredning artiklar osv. Man kan också beställa den från nätet. Tror den också finns i svart, guld, rosa osv.

Must have

Detta är nog ett måste för mig i höst, för sanningen är att jag inte äger ett ända par kostymbyxor. Och de är ju så snygga, alla borde ha sådanna i sin garderob. Dock får jag nog vänta tills/om jag får jobb. Sjukt föresten att Ginas priser är dyrare än Mangos. Favoriterna är förstås sista på första raden och första på andra raden. 
Hör och häpna, jag, den eviga jeanstjejen har tröttnat på jeans! Trodde jag aldrig skulle hända så väntar ivrigt på att jag ska få tassarna på ett par kostymisar.

Nu ska här fixas och trixas resten av kvällen, om det börjar se ut för något kan jag nästan lova lite bilder från lägenheten!

Bra dag.

Ojj vilka bildlösa inlägg men ojj vilken bra dag. Den började sådär men humöret har stigit under hela dagen och nu är det på topp. Först skola halv nio till ungefär klockan tre. Lång dag men helt intressanta lektioner så det gick bra ändå. Sen var jag och kirrade en arbetsintervju som jag hoppas går vägen, sedan handlade jag och gick en stund på stan. Åh vilket shoppingsug, älskar faktiskt höstkläder. Sommaren är en bättre årstid men hösten har så otroligt snygga kläder. Kan dock laga ett skillt inlägg om det lite senare. Nu tänkte jag diska lite och sen börja med en skoluppgift sålänge humöret är uppe! Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag. XOXO

Vasa

Tillbaka i Vasa nudå. Har hunnit packa upp ennu mera och så har jag städat lite. Men nu är det nog dags att lugna ner sig och krypa under täcket för imorgon vankas det skola igen. På schemat står bland annat hudvård, blir skoj.

Gonatt!
 

Söndag

Igår spenderade jag en väldigt spontan men rolig dag med Mirva. Roadtrip, tävlingar, mat osv. Idag ska jag tillbaka till Vasa och imorgon har jag skola igen, men har väldigt mycket att göra före det. Först av allt ska jag börja med att packa bilen med allt som jag ska ha med till läggan. XOXO
RSS 2.0